Valuutat:

Toimitus & Palautus

Meripolitiikka
• Kansainvälinen merenkulku hoitaa Kansainvälinen kuljetusyritys, joka tavallisesti 3-7 päivää.
• Tilauksesi vakuutetaan täyden ostosumman osalta, ja niitä voi seurata EMS: n verkkosivuilla.
• Suurin osa kansainvälisistä lähetyksistä lähetetään DHL: n kautta lähinnä vähittäiskaupassa, kun taas tukkumyyntiä varten, ota meihin yhteyttä. Siksi voit nauttia ilmaisesta toimituksesta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, AU: han, USA: han jne. todellinen upouusi laatu.
• Olemme ammattimainen verkkokauppias ja toimimme yhteistyössä EMS: n kanssa, joka ilmaisee pitkän aikavälin toimitus- ja toimitustilaa ovesi kanssa. Varmista, että olet kotona, kun paketit saapuvat.
• Kaikki paketit lähetetään toiseen laatikkoon!
Palautuspolitiikka
• Olemme sitoutuneet täydelliseen tyytyväisyyteen. Kaikki tilatut kohteet ovat täällä tarkasti sanalla "mitä näet verkkosivustollamme, mitä saat 7 päivää". Ennen helppoja vaihto- ja palautuskäytäntöjä sinun on otettava yhteyttä palautusosoitteeseen ennen lähettämistä. Kaikkien meille lähetettyjen tuotteiden on oltava alkuperäisessä kunnossaan, eli ne eivät ole kuluneet, muuttuneet tai pesty, ja kaikki tunnisteet on kiinnitetty.
• Kaikki tilatut kohteet ovat oikeat kohteet, jotka valitset täältä. Me lupaamme sinulle oikean tilauspaketin. Joten jos palautat oikeat kohteet hyvitykseen, kaikki palautetut kohteet joutuvat jonkinlaiseen uudelleenpalkkamaksuun. Toimitus- ja käsittelymaksuja ei palauteta.
• Emme kattako lähetyksen toimituskuluja tai oikeiden tilauspakettien vaihtoa, olet vastuussa toimitus- ja käsittelykustannuksista. Lisäksi suosittelemme, että lisäät seurantaasi ja vakuutustasi omalle suojauksestasi, sillä emme ole vastuussa kadonneista lähetyksistä.
• Kaikki palautetut tavarat lähetetään lähetysosoitteeseen, jonka lähetämme sinulle sähköpostitse, kun saat palautetta täältä!
Pörssi
• Hyväksymme vaihdon eri kokoon tai väriin 30 päivän sisällä alkuperäisestä tilauksen lähetyspäivästä. Ota yhteyttä tilausnumerosi kanssa ja yksi tiimimme jäsenistä auttaa sinua. Jos haluat vaihtaa kohteita eri tyyliin, sinun on palautettava esineesi hyvitystä varten (palautusoikeus) ja aseta uusi tilaus haluamaasi tyyliin.
• Sinun on otettava yhteyttä ennen lähettämistä. Kaikkien meille lähetettyjen tuotteiden on oltava alkuperäisessä kunnossaan, eli ne eivät ole kuluneet, muuttuneet tai pesty, ja kaikki tunnisteet on kiinnitetty. Käytetyt tai likaiset tuotteet palautetaan takaisin sinulle.
• Emme kattaisi lähetysten toimituskuluja, olet vastuussa palauttamismaksuista ja lähetys- ja käsittelykustannuksista. Suosittelemme, että lisäät seurantaa ja vakuutustasi, kun lähetät meille tuotteita omalle suojuksellemme, sillä emme voi olla vastuussa kadonneista lähetyksistä. Toimitus- ja käsittelymaksuja ei palauteta.
Tilauksen peruutus
• Tilauksen peruuttaminen on pyydettävä ennen tilauksen lähettämistä.Koska käsittelemme kaikki tilaukset mahdollisimman pian 6-8 tunnin kuluessa tilausten tekemisestä, joten emme aina pysty peruuttamaan tilausta sen jälkeen, kun se on asetettu. Toivottavasti voit ymmärtää tässä avainasemassa. Peruutuspyynnöt, kun tilaus on lähetetty, käsitellään palauttamispolitiikkamme mukaisesti.
Ystävällinen huomautus: Jos et ole saanut jäljitysnumeroasi 3 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä, sähköpostipalvelimesi on ehkä pitänyt sitä roskapostina. Tässä tapauksessa ota meihin yhteyttä saadaksesi apua tilausten seurannassa.
Takaisin